Vanlige spørsmål

FAQ

Her har vi samlet noen av de vanligste spørsmålene om forbrukskreditt. Nøl ikke med å ta kontakt med oss eller en av nettstedets partnere hvis du ikke finner ditt spørsmål eller svar her.

Spørsmål om forbrukslån
Spørsmål om smålån
Spørsmål om kredittkort

Generelt

Hva er forbrukskreditt?
Forbrukskreditt er et generelt navn på et lån uten sikkerhet, der formålet er forbruk. Det kan være et kredittkort, forbrukslån eller smålån / kortsiktig lån. På den andre siden har du for eksempel boliglån, der huset eller leiligheten din fungerer som sikkerhet. Forbrukskreditt.com er navnet på dette nettstedet.
Kan jeg låne penger fra dette nettstedet?
Nei. Det vi gjør er å samle og sammenligne operatører som låner ut penger. Søknadsfasen fortsetter deretter på deres nettsider.
Hvorfor ble ikke søknaden min godkjent?
Det kan være forskjellige grunner til at en søknad ikke blir godkjent. Kanskje du ikke har høy nok inntekt, kanskje du har betalingsanmerkninger eller kanskje du ikke er gammel nok. Du kan alltid spørre utlåner om årsaken for avslag.
Hva skjer hvis jeg ikke betaler tilbake i tide?
Hvis du ikke har mulighet for å betale lånet i tide, anbefaler vi at du så raskt som mulig kontakter utlåner vedrørende dette. Du må da betale et purregebyr som varierer fra utlåner til utlåner. Du vil mest sannsynlig også få et inkassovarsel, og hvis du ikke betaler disse gebyrene sendes saken til inkasso.
Kan jeg tilbakebetale før sluttdato?
Ja, det kan du. Kontakt din utlåner i forbindelse med fremgangsmåten.
Kan jeg få flere lån samtidig?
Som regel ikke fra samme långiver, men du kan låne fra andre långivere.
Jeg har flere små lån, men vil bare ha ett?
Du kan dra nytte av å samle dine små lån i ett større lån og dermed få en bedre rente. Dette kalles refinansiering.
Jeg har et annet spørsmål som jeg ikke finner her?
Vennligst ta kontakt med oss i dette tilfellet, så hjelper vi deg videre.

Smålån Ikon

Forbrukslån

Hvorfor forbrukslån?
Hvis du vil ha et større lån (maks 500 000 kr), og for eksempel ikke kan få en forlengelse av et eksisterende boliglån, er forbrukslån et alternativ. Renten er personlig og man kan forhandle om den. Sammenlignet med lån og kredittkort, kan du låne mer penger med forbrukslån. Et forbrukslån kan også brukes til refinansiering.
Når kan jeg forvente pengene på bankkontoen min?
Det avhenger av utlåner og kan ta fra 14 timer til 5 dager, etter at søknaden er behandlet og godkjent.

Forbrukslan Ikon

Smålån

Hvorfor smålån?
Sammenlignet med forbrukslån, er smålån det eneste alternativet for lån under 5 000 kr. Siden tilbakebetalingstiden er kortere, betaler du ikke så mye som du ville ha gjort for et forbrukslån med ett års tilbakebetalingstid.
Når kan jeg forvente pengene på bankkontoen min?
Etter att søknaden er godkjent, i mange tillfeller samme dag, senest neste virkedag.

Kredittkort Ikon

Kredittkort

Hvorfor kredittkort?
Et kredittkort er alltid godt å ha siden det ikke trenger å koste deg så mye (i noen tilfeller ingenting i det hele tatt, hvis du tilbakebetaler kreditten innen en viss tid). Sammen med kredittkortet får du også forsikringer og kan opptjene bonuspoeng.
Hva er den maksimale kreditten jeg kan få på et kredittkort?
Den maksimale kreditten på kortene som står oppført her er 150 000 kr, men hvilken kreditt du kan få avhenger av din økonomiske situasjon.