Sammenlign smålån med Lånekalkulator


4000
LÅNEBELØP
5 ÅR
NEDBETALINGSTID

Sorter etter

Månedsbeløp Totalkostnad Rating Aldersgrense
Banker Månedsbeløp Gebyrer Forhold Eks. Eff. rente Annonselenke

Om Smålån

Smålån

Et smålån er hva navnet tilsier, nemlig et lite lån. I USA og Storbritannia blir denne typen lån ofte kalt lønningsdagslån, ettersom det er et lån som kan brukes til å dekke opp et lite midlertidig gap mellom inntektene og utgiftene inntil betalingsdagen kommer. I Sverige blir den ofte kalt SMS Lån eller Snabblån. Smålån er egnet for de som trenger et mindre beløp raskt, og er det eneste alternativet for lån under 5 000 kr.

Uansett hvor flink du er til å sette opp budsjett og planlegge økonomien din, kan alle oppleve et akutt behov for penger når det plutselig kommer uforutsette utgifter: Kanskje du har hatt midlertidige utgifter en måned som en parkeringsbot, en ødelagt oppvaskmaskin eller kanskje du har mistet inntekt på grunn av sykdom. Om dette er tilfelle kan et smålån være løsningen på dine økonomiske vansker, og enkelt få deg tilbake på rett spor.

Et smålån er et lån uten sikkerhet, vanligvis på beløp fra 1 000 kr opp til 20 000 kr. Men det er ikke bare beløpet som karakteriserer denne typen lån; det skiller seg også fra forbrukslån når det kommer til rente og nedbetalingstid.

Nedbetalingstiden på et større forbrukslån kan variere fra 1 til 15 år, men for smålån er dette betraktelig kortere med en nedbetalingstid fra 15 dager til 6 måneder. På grunn den korte nedbetalingstiden er rentene for smålån høyere i forhold til forbrukslån og kredittkort. Den høye effektive renten er det som gjør denne typen lån så kontroversielt. Den effektive renten er basert på at du vil ha lånet i et helt år og inkluderer også gebyrene. Det er imidlertid viktig å huske at hensikten ikke er å ha lånet i et helt år, men å betale det tilbake i tid.

Karakteristisk for smålån er at du kan se hele kostnaden på forhånd, og prisen kan ikke forhandles. Dette skyldes at renten er fast, og selvfølgelig basert på at du returnerer lånet i tide. Dette betyr at så lenge du møter innbetalingene dine har du full oversikt over hvor mye du skylder fra starten av. I tilfelle du ikke betaler lånet tilbake i tide vil ekstra gebyrer og priser bli belastet. Hvis du har flere smålån og kreditter har du også mulighet for å refinansiere disse til ett lån, for å få mer oversikt og generelt bedre betingelser.

Betingelser, renter og nedbetalingstid vil selvfølgelig avhenge fra forskjellige långivere, men likt for alle er krav om kredittsjekk. I tillegg må du være over 18 år, og ofte ha en viss årsinntekt, for å få innvilget din lånesøknad.

Flere långivere tilbyr også forskjellige fordeler, som ingen ekstra kostnader (for eksempel etableringsgebyr eller faktureringsgebyr) eller mulighet for betalingsfrie måneder etter et antall korrekte innbetalinger. Ettersom lånets betingelser og fordeler kan være veldig forskjellige fra en långiver til en annen, gjelder det å søke litt rundt og lese seg opp før du gjør ditt endelige valg. På forbrukskreditt.com kan du sammenligne ulike utlånere og finne det beste alternativet for deg.

Et lite lån kan gi store muligheter: Når du søker om et smålån uten sikkerhet er det ingen krav om å oppgi hva lånet skal brukes til, så her er det bare fantasien som setter grenser. Hvis du har et spennende prosjekt planlagt, men ikke har klart å samle inn alle pengene du trenger på egenhånd, kan et smålån være løsningen.