Refinansiering

Refinansiering

Dersom du sitter med gjeld som smålån, kredittkort og avbetalingsordninger, kan det å refinansiere disse typer smågjelder i et større og mer gunstig lån være veldig lønnsomt. Ikke bare gir det deg mer oversikt over din egen økonomi, men det gir også ofte mulighet for bedre renter. Dette kan resultere i at du ender opp med å spare mye penger hver måned. Mange banker tilbyr også lån uten sikkerhet.

Hva er refinansiering?

Refinansiering går enkelt og greit ut på å erstatte en eksisterende gjeld med en ny. Den nye gjelden samler gjerne opp flere forskjellige smålån til et, og har da andre betingelser enn den originale. Det er tre vanlige måter å refinansiere på i Norge: Enten å refinansiere boliglån i eksisterende bank, flytte boliglånet til en annen bank eller refinansiering av en annen gjeld. Målet med denne refinansieringen er å oppnå bedre betingelser, som igjen kan gi en bedre oversikt og mulighet for sparing. Det er bedre med en refinansiering for å slette kredittkortgjeld eller forbrukslån og få en sikrere, mer stabil og oversiktlig økonomi.

Refinansiering av boliglån

Noe som er veldig vanlig i Norge er refinansiering av boliglån: Dette innebærer at boligen får en ny takst, og deretter kan man oppsøke långiver for å forhandle om bedre renter og betingelser. Et annet alternativ er å flytte boliglånet til en annen bank, igjen med et ønske om bedre betingelser.

Refinansiering av gjeld

En annen vanlig måte å benytte seg av refinansiering er ved å samle diverse smålån og kreditt til ett felles lån. Det kan være vanskelig å holde styr på mange typer smålån, så det å samle disse sammen til et nytt lån kan gi mulighet for mer kontroll, i tillegg til bedre rentebetingelser.

Det er mange fordeler med refinansiering, og ikke minst mange banker som tilbyr gunstige muligheter for det. For å finne de beste betingelsene og rentene for akkurat deg, anbefaler vi å søke rundt og lese om forskjellige alternativer før et endelig valg blir tatt. På forbrukskreditt.com kan du sammenligne ulike utlånere og finne det beste alternativet for deg. Ved hjelp av refinansiering kan du få orden over din egen økonomi, og også få gunstigere betingelser enn tidligere.


Långivere med lån for refinansiering

Pengi
NextFinance
Lendo
Sambla
Bank Norwegian
BN Bank
Monobank
AXO Finans
Eminentor
Easybank
LoanButler
yA Bank
Opp Finans
CompareKing
Zmarta
Komplett Bank
Aconto
Kredittlånet