Lån med betalingsanmerkning

Annonselenke
Lån hos Webfinance

Det finnes noen aktører som tilbyr lån til tross for betalingsanmerkninger, blant annet Finanshjelp24 WebFinance, Bluestep, Zapp Finans og Follo Consulting. På forbrukskreditt.com kan du sammenligne ulike utlånere og finne det beste alternativet for deg. Ved kredittvurdering, legger de vekt på din fremtidige betalingsevne og dersom du har råd til å betale renter og avgifter, får du lån.

Hva er betalingsanmerkning?

Dersom du har en betalingsanmerkning, står du registrert som en dårlig betaler. Det vil si at det er registrert utbetalte inkassosaker, lønnstrekk, eller at personen eller firmaet er gått konkurs. Dersom du ikke har betalt en regning eller faktura, får du en inkasso i postkassen. Blir ikke den betalt, får du en betalingsanmerkning, som vil si at du ikke bør få kreditt. Ved å ha en betalingsanmerkning, kan du blant annet bli nektet lån, mobilabonnement og forsikring. De som rapporterer betalingsanmerkninger er blant annet inkassobyrå, namsmenn og Brønnøysundregistrene.

Hvordan kan man unngå betalingsanmerkning?

For å unngå en betalingsanmerkning, må man enkelt og greit betale alle regninger. Det tar lang tid før du får en betalingsanmerkning på en ubetalt faktura, som vil si at det skal mye til før det skjer. Det hele starter med en regning eller faktura som ikke blir betalt, slik at du mottar et inkassovarsel. Saken sendes deretter over til et inkassobyrå for inndrivelse, og inkassobyrået sender ut en betalingsoppfordring. Dersom innbetaling ikke finner sted tas det rettslige skritt, som etter 30 dager rapporteres inn til kredittopplysningsbyråene. Når kredittopplysningsbyrået mottar saken, sendes det ut et varselbrev om at en sak er på vei til å bli registrert som betalingsanmerkning. Deretter går det 30 dager før saken blir registrert som en betalingsanmerkning. Dette vil si at en person som er i ferd med å få en betalingsanmerkning, har god tid til å gjøre opp for seg, slik at saken ikke blir registrert.

Dersom du har inkassoregninger du ikke klarer å betale, kan du ta kontakt med inkassoselskapet og få en betalingsordning som gjør at du unngår betalingsanmerkning.

For å bli kvitt en betalingsanmerkning, kan man betale kravet slik at betalingsanmerkningen slettes umiddelbart. Ellers kan man gå en vanskeligere vei ved å vente fire år, slik at betalingsanmerkningen fordeles og dermed slettes. Dersom du gjør opp for deg, begynner du på blanke ark og får like muligheter som andre. Dette betyr at du får en ny sjanse, men også en ny sjanse til å begå nye feil.

Konsekvensen ved å ha betalingsanmerkning

I de aller fleste kjøp på kreditt, vil det gjøres en kredittvurdering. Dersom det er rapportert en betalingsanmerkning, vil det får store konsekvenser for den det gjelder. Det kan bli utrolig vanskelig å kjøpe forsikring og bilfinansiering. Du kan også bli nektet både boliglån, strømavtale og mobilabonnement, men du kan få kontantkort.

Den største konsekvensen for noen med betalingsanmerkning vil nok være problemer med å få lån. Dersom du har en eller flere betalingsanmerkninger, gir dette banken en grunn til å gi avslag på lånesøknaden din og eventuelle forsikringer. Det vil rett og slett bli en utfordring å få boliglån hos de fleste bankene, men det er noen få banker som tillater det.