Sammenlign kredittkort


Kredittkort Gratis kreditt Gebyrer Forhold Eks. Eff. rente Annonselenke

Om kredittkort

Et kredittkort er et betalingskort som gir kortbrukeren mulighet for å låne penger fra kortutsteder. Dette gir mulighet for betaling av varer og tjenester uten at kortbrukeren har tilgang til kontanter eller penger på konto for øyeblikket. Pengene blir lånt fra kortutsteder, og det er dermed kortutstedene som står ansvarlig for oppgjøret med brukerstedet.

Kredittkort

Med et kredittkort får du maksimal kreditt basert på ditt behov og din økonomiske situasjon. Hvis du returnerer pengene som er lånt, kan du igjen bruke kreditten. Alle kredittkort har en tidsperiode hvor du kan få pengene til å krediteres gratis. Denne perioden kan variere fra en kortutsteder til en annen, men er vanligvis rundt en måned. Hvis pengene ikke blir returnert innen den tiden vil kortbrukeren bli belastet gebyrer på renter for hvor mye penger som er blitt lånt.

Når kortbrukeren inngår en avtale med kortutsteder blir vilkår som maksimal kredittramme og betingelser for tilbakebetaling satt, i tillegg til renter og avdrag. Vilkårene kan variere fra en kortutsteder til en annen. Noen banker har krav om et kundeforhold for å utstede kredittkort, mens andre kortusteder har ikke dette kravet. Det er derfor viktig å søke litt rundt og lese seg opp på forskjellige bankers vilkår og betingelser før et endelig valg blir tatt. På forbrukskreditt.com kan du sammenligne ulike utlånere og finne det beste alternativet for deg. De fleste kredittkortene i Norge har ingen årlig avgift, men det er verdt å merke seg at noen av de lar deg overtrekke maks kreditt og hvis du gjør dette må du betale overtrekksgebyr.

Hvis et kredittkort blir brukt riktig er det kanskje den mest økonomiske måten å få kreditt på. Og det eneste du trenger å gjøre for å bruke det riktig, er å returnere pengene i tide. Hvis dette blir gjort er et kredittkort en gyllen mulighet for å betale nødvendige utgifter før eventuelle inntekter har kommet inn på konto. Det er også ofte lurt å bruke kredittkort for kjøp på nettet, som for eksempel flybilletter og hotell. Dette er både fordi det kan være sikrere, og fordi mange kredittkort tilbyr forsikringer og bonussystemer.

For eksempel får du reiseforsikring hvis du betaler reisen din med et kredittkort som gir reiseforsikring. For bonussystemer pleier dette å fungere slik at du får et poeng for hver krone du bruker. Poengene kan samles opp, og etter hvert brukes til å handle. Et eksempel er Norwegians bonussystem, som lar deg kjøpe flyreiser. Flere banker har også avtaler med egne butikker eller fornøyelsesparker, og tilbyr for eksempel eksklusive rabatter under gitte perioder.

Et kredittkort kan gi mange muligheter og fordeler, og er en av de enkleste måtene å låne litt ekstra penger når det trengs. Så lenge pengene blir betalt tilbake i tid, er det ingen ekstra avgifter med å bruke et kredittkort. Derfor er det et flott alternativ for de fleste, uten skjulte kostnader. Det handler bare om å ha selvinnsikt nok til å forstå hvor mye akkurat du har råd til å betale med kreditt.